Blog post

Jouw lichaam is een pracht mechanisme

Voor de ingang van mijn praktijkdeur zat een cliënt in een elektrischerolstoel. Ik doe de deur open en vraag “hangt de bel te laag?” “Nee” zegt hij, “ik kan maar 1 arm bewegen dus ik kan er sowieso niet bij”. Ik laat hem binnen. Een week later stap ik van mijn fiets en zie dat er nu iemand bij hem is die voor hem aanbelt. “En wat nu?” zegt hij. Ik vertel hem “dan gaat er een zoemer en kan je de deur open duwen en laat ze binnen”

Het lijkt allemaal zo gewoon

Ik realiseer mij dat ik er vanuit ga dat het allemaal zo gewoon en eenvoudig is. Later meld ik dit bij de collega waar deze persoon een afspraak had, om haar te herinneren dat ze de deur voor deze cliënt handmatig moet opendoen.
Natuurlijk weet ze dat deze persoon volledig invalide is, maar het is zo automatisch om “gewoon” op een knopje te duwen zodat de deur los komt en men binnen kan. Haar cliënt kan helemaal niets zelf en heeft bij alles hulp nodig. Daarbij moet hij iedereen vertrouwen. Zelfs in de supermarkt geeft hij zijn pinpas af en vertrouwt hij zijn pincode toe aan iemand die bereid is hem te helpen met afrekenen.

Dat maakt indruk

Deze ogenschijnlijke simpele gebeurtenissen hebben indruk op mij hebben gemaakt. Realiserend hoe gelukkig ik mij mag prijzen dat mijn lichaam het gewoon doet, dat ik overal kan gaan en staan. Er zijn niet alleen fysieke drempels, zoals een stoepje bijvoorbeeld, maar er zijn er zoveel meer!

Als acupuncturist heb ik er dagelijks mee te maken dat het lichaam even geholpen moet worden om weer lekker te kunnen functioneren. Gelukkig slaat de acupunctuurbehandeling vaak goed aan, zodat jouw klachten afnemen of verdwijnen. Het lichaam beschikt over veel mechanismen om alles draaiende te houden, om virussen en bacteriën te lijf te gaan of wonden te repareren. Vergeet daarbij de hormoonbalans niet, je bloeddruk of lichaamstemperatuur. Alles werkt zonder dat je het merkt.

Voorkom pijnklachten, allergieën

Jouw lichaam is een pracht mechanisme. Wees er zuinig op. Je voorkomt zo onbegrepen pijnklachten, allergieën, of vermoeidheid. In ieder geval kan ik je helpen je lichaamsprocessen optimaal te houden.

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *