Blog post

Ik heb geen stress

Dit hoor ik regelmatig tijdens het spreekuur. “Er zijn geen issues” en “ik doe allemaal leuke dingen”. Ik ga niet uitleggen hoe het mechanisme van stress werkt, daar is al genoeg over te vinden. Weet wel dat een mens stress nodig heeft “It keeps the motor running” het houdt je wakker en alert.

 

 

 

 

 

Maar als je chronische stress hebt, wat ook verscholen zit in hele kleine dagelijkse dingen, dan kan stress ongezond zijn. Stress ontwikkel je niet alleen bij nare ervaringen. Maar het gaat om het hele pakket: doen, doen, doen, moeten, moeten, moeten. Perfectionisme speelt ook mee waardoor je de lat steeds hoger legt en je je activiteiten niet af kan ronden. Allemaal leuke dingen in 1 week gepland, naast de dagelijkse taken zoals boodschappen doen, stofzuigen, kinderen begeleiden.

Spieren vinden we overal in het lichaam

Op een gegeven moment veroorzaakt chronische stress een te hoge spierspanning, nek- en schouderklachten is ons allemaal wel bekend, zo ook de lage rugklachten.
Spieren vinden we overal in het lichaam, dus ook inwendig loopt de spierspanning op.

 

  • Ons hart is een grote spier, deze kan verkrampen waardoor het niet meer goed kan ontspannen. Dit veroorzaakt pijn op de borst en hoge bloeddruk.
  • Tussen de ribben zitten ook spieren, blijft daar de spanning te hoog dan wordt het ademen lastiger. Je krijgt dan spanning in de bovenromp en je wordt benauwd, het inademen lukt niet meer makkelijk. Dit voel je vooral bij inspanning.
  • Ook de darmen zijn omgeven door spieren. Als de spieren in deze regio niet meer lekker kunnen samentrekken en ontspannen geeft dit constipatie of onbegrepen buikpijn. Dit wordt vaak gediagnostiseerd als spastische darm.

Chronische stress openbaart zich op verschillende manieren in ons lichaam.

Het zenuwstelsel kalmeren

Acupunctuur helpt het lichaam te ontspannen en de balans te verbeteren. Het is mogelijk om de hormoonbalans van de bijnieren te reguleren en het zenuwstelsel te kalmeren. De oplettende lezer zal dus begrijpen dat klachten zoals pijn op de borst, constipatie, buikpijn, hyperventilatie prima met acupunctuur kunnen worden behandeld.

Direct na de behandeling voelen patienten vaak al direct resultaat.
Ik heb een jonge man onder behandeling die precies weet wanneer hij mij moet bellen om langs te komen. Hij komt altijd binnen met de opmerking “mijn stress niveau is weer te hoog.”
Als hij na 21 minuten van de bank stapt dan is hij altijd volledig ontspannen en vindt hij dat hij er weer even tegen kan. Wat mij opgevallen is, is dat het interval tussen zijn behandelingen steeds groter wordt. Ik heb hem n.l. al een paar maanden niet meer gezien.
Helpt acupunctuur helpt.

Niet meer wachten maar maak een afspraak.

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *