De “R” in de maand

Levertraan, vies hè

De “R” is in de maand was vroeger de uitdrukking om aan te geven dat het tijd werd voor extra vitaminen. Vroeger was dat bij mij thuis levertraan, vies vond ik het! Ik was blij met de variant “pilletje” zo’n mooi glimmend rond knikkertje. Die was makkelijker weg te slikken dan een lepel olie. Ken je het nog? 

Als de “R” in de maand is, dan hebben we het over de koude maanden waarin ons lichaam iets extra’s kan gebruiken.

Nu ben ik voorstander van het  “voorkomen is beter dan genezen”. Acupunctuur is daarvoor bedoeld. In China werd, in ieder geval vroeger, de dokter betaald als de patiënt niet ziek werd. In het westen betalen we de dokter bij ziekte.

Af en toe een consult bij een acupuncturist zorgt ervoor dat verstoringen worden opgespoord zodat je balans hersteld kan worden. Zo wordt je lichaam minder gehinderd in haar processen om ziekte te voorkomen. Gezond blijven is een kunst.

Het is nooit te laat

Ben je gevoelig voor verkoudheden, sinusitis, longontsteking of bronchitis, dan is het altijd handig om, voordat de De “R” is in de maand, te starten met acupunctuur. Je komt dan beter die seizoenen door. Mocht je toch klachten krijgen, dan zul je merken dat je sneller herstelt en minder of geen medicatie nodig hebt. Echter, het is nooit te laat om te beginnen met acupunctuur.

Wel of geen vaccinaties?

Nu is het natuurlijk niet alleen de acupunctuur die je de koude maanden doorhelpt. Volgens de overheid zouden we gezond blijven met bijvoorbeeld de griepprik. We kunnen ons tegenwoordig tegen van alles en nog wat wapenen d.m.v. vaccinaties. De meningen verschillen nogal over het nut daarvan. Het hangt af van je conditie en jouw omstandigheden (bijvoorbeeld ga je naar een land met ziekten waar wij westerlingen niet tegen bestand zijn). Maar ik vraag mij altijd af, moet je in elk gezond (jong) lichaam ziekteverwekkers injecteren om je immuniteit te verbeteren? Stof tot nadenken.

Tip

Zorg dat je weerstand goed is en je immuunsysteem goed blijft werken. Maar hoe?

  • Reduceer stress!! Zet dit bovenaan je lijstje.
  • Blijf nog even in je winterstand
  • Eet gezond, maak gezondere keuzes
  • Ga op tijd naar bed. Met goed slapen bouw je weer energie op.
  • Acupunctuur! Say no more (-:
  • Essentiële olie

 

Wat dat laatste betreft, essentiële olie; Deze zet ik soms in om het effect van de acupunctuur te verlengen of te versterken. Voor specifieke klachten, bijvoorbeeld aanhoudende verkoudheid, daarvoor kan ik altijd een persoonlijke mix voor je maken. Het ondersteunt het herstel. Wil je er meer over weten, vraag het mij.

Leanne Lovink van Helio  weet veel over essentiële olie. Ze geeft persoonlijk advies met name voor mensen die beroepsmatig met olie willen gaan werken. Bijvoorbeeld als je masseur of pedicure bent.

 

AcuBlog is onderdeel van de website www.acupunctuur-belfor.nl. Voor contact ga naar de contact pagina.

 

 

 

You may also like

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *