Blog post

Acupunctuur en aanvullende verzekering 2019

Acupunctuur en aanvullende verzekering 2019

Zorgverzekeringen wijzigen jaarlijks de vergoedingen voor zorg. Ook voor acupunctuur dat vanuit de aanvullende verzekering deels wordt vergoed.

Subtiele veranderingen!

  • Je premie blijft gelijk maar het totaal bedrag dat je jaarlijks te besteden hebt is verlaagd.
  • Soms vermindert de vergoeding per dag en blijft het jaarlijks te besteden bedrag gelijk.

Maak je veel gebruik van alternatieve geneeswijzen dan is het mogelijk gunstig de aanvullende verzekering te wijzigen als je ongeveer een gelijke vergoeding wilt houden als in 2018.

Wist je dat jouw aanvullende verzekering en je basis verzekering niet bij één zorgverzekering hoeft onder te brengen?
Je moet er iets meer moeite voor doen, maar het kan je enkele euro’s per maand schelen.

Vergoedingen overzicht kan je hier downloaden

Geld

De regeldruk van zorgverzekeraars neemt toe
Verschillende zorgverleners uit verschillende disiplines willen geen contracten meer tekenen met zorgverzekeraars. Dit komt al voor bij fysiotherapeuten en huisartsen beginnen nu te volgen. De regeldruk van zorgverzekeraars is dusdanig hoog, waardoor men zich afvraagt of het geven van kwalitatief goede zorg niet onder druk komt te staan. De zorg vanuit de basis verzekering zou daarom per regio en verzekering sterk uiteen kunnen gaan lopen.

Huisartsen weigeren contract met zorgverzekeraar
Acupunctuur
Zorgwijzer

Actueel: Acupunctuur blijft nog buiten schot

CZ, OHRA en Nationale Nederlanden schrappen een aantal alternatieve therapieën uit het aanvullende pakket. Helaas wordt hierdoor weer veel negatieve berichtgeving over CAM verspreid.

Acupunctuur blijft qua vergoeding nog buiten schot.

CZ ‘luistert’ naar haar klanten. Omdat een kleine groep ondervraagden bepaalde alternatieve therapieën ‘belachelijk’ vindt schrapt men die uit het aanvullende pakket. Niet vanwege de kosten of ervaring met de therapie, maar op basis van ‘sentiment’.

Helaas wordt de kritische uitzending van Lubach op zondag van vorig jaar, weer veelvuldig van stal gehaald. Het is, volgens CZ, de aanleiding geweest om het onderzoek onder haar klanten te laten doen. (Bron: NVA)

Bericht: uit de Volkskrant; Klanten van zorgverzekeraar CZ stemmen alternatieve therapieen weg, maar een grote behoeft blijft.

AcuBlog is onderdeel van de website www.acupunctuur-belfor.nl. Voor contact ga naar de contact pagina.

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *