Blog post

Hooikoorts

Bij hooikoorts ervaart men over het algemeen; jeukende tranende ogen, rode ogen, veel niezen en een loopneus.

Reacties van het lichaam op pollen en andere stoffen die het slijmvlies van neus en ogen irriteren en een allergische reactie veroorzaken.

Als u naar een acupuncturist komt in de periode waarin u daadwerkelijk klachten hebt, dat is vaak rond de periode wanneer de lente begint, zal de behandeling er in de eerste instantie op gericht zijn de die heftig jeukende, tranende ogen en loopneus te verlichten. Al na de eerste behandeling zal je verlichting merken.

Omdat bij hooikoorts het afweermechanisme niet goed functioneert, richt de behandeling zich uiteindelijk daarop. Uit ervaring weet ik dat het beter is mij niet alleen te richten op de symptomen, maar vooral de oorzaak van de klacht te behandelen.

Als je ruim voordat de hooikoorts periode begint met een aantal acupunctuur behandelingen, vaak eind winter, dan zal je merken dat je zonder, of met veel minder heftige klachten de lente doorkomt. Je medicatie gebruik zal dan ook afnemen.

Heb je acuut klachten, ook dan zal je snel verbetering merken na een acupunctuur behandeling.

Maar ook als preventieve behandelmethode is acupunctuur  bij hooikoorts uitermate geschikt.

 

Bel mij gerust voor een afspraak

Contact

 

 

Gerelateerde onderwerpen

Vorige

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *