Wat is acupunctuur

Naalden op rug van persoonAcupunctuur is al duizenden jaren een vast onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde. Ze gaat er vanuit dat in ons lichaam zich meridianen bevinden waardoor de energieën Yin en Yang lopen. Zolang de Qi goed stroomt en er een natuurlijke balans is tussen de energieën Yin en Yang zullen we ons goed voelen. De balans kan door verschillende redenen verstoord raken, wat tot klachten of ziekten kan leiden.
Binnen de acupunctuur zijn er verschillende vormen; klassieke acupunctuur, Chinese- of Japanse acupunctuur, oor- of schedel acupunctuur, dry needling.
Yin Qi en Yang Qi
De hoofdgedachten bij de acupunctuur is dat de energie, Yin Qi en Yang Qi, vrij kan bewegen en dat er een natuurlijke balans aanwezig is.Een belangrijk uitgangspunt is jouw persoonlijke energie (je constitutie), daarnaast wordt ook rekening gehouden met de energie op de dag zelf, van het seizoen en het jaar. Hierdoor zal bij elke behandeling de invalshoek anders zijn om het probleem aan te pakken.Bij de klassieke benadering is het gebruik van het aantal naaldjes ook veel minder. Doorgaans niet meer dan 5 naaldjes en worden vrouwen bijvoorbeeld vaak alleen rechtszijdig geprikt en mannen vaak alleen aan de linkerzijde. Lees meer

Volgende

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *